lørdag 30. mai 2015

Tips til guttebursdag!

I går hadde vi barnebursdag her hjemme. Mellomsten ble 9 år, og ville ha gutteselskap! Dermed gikk det innbydelse ut til 18 gutter på samme trinn, dvs. alle guttene i klassen og litt til.
Det å ha selskap hjemme med 18 gutter i 9 års alderen kan være spennende nok i seg selv, og jeg tenkte jeg skulle dele mine tips og erfaringer med dere!
 

Jeg startet med å sende ut invitasjonen en uke i forveien. En trenger slett ikke å bruke masse penger på å kjøpe invitasjoner - det er bare å lage dem selv! Trenger du tips kan du gå her: http://flottekort.blogspot.no/2011/04/bursdag-invitasjon-gutt.html
Her finner du mange flotte kort og maler til det meste, og det er lov å kopiere og laste ned selv (link gjerne til hennes blogg dersom dere legger ut innlegg om kort hun har laget). Jeg bad om svar tre dager før, og det gikk fint.

Matallergier er lurt å spørre om, da er du forberedt og alle kan kose seg like mye. Det finnes ulike apper som kan hjelpe med å finne mat uten allergener, og spør foreldrene! De er eksperter på egne barn, og tro meg - det å føle at noen tar hensyn til ditt barns matallergi er utrolig godt. Jeg har selv barn med matallergi, og bursdager er noe vi tenker mye på. Så bare et lite tips;).
Bursdagen varte fra 12.30 til 16.30. Dette fordi noen av barna ikke har SFO, og noen foreldre jobber. Så mht henting og muligheten til delta i bursdagen ble dette løsningen, og ALLE kom :).
 

Bordet var dekket til 18 i Spiderman tema, og jeg fant mye av det på Rema 1000, og noe på Toys R`Us. Jeg ønsket at alle skulle føle seg inkludert i bursdagen, så jeg laget 9 lapper med bokstaver, og 9 lapper med tall. Disse la jeg annenhvert på hver tallerken. Da guttene kom fikk de trekke en lapp hver fra en bolle, og satte seg der de fant lik lapp på bordet. Ikke bare ble det tilfeldig hvem som satt hvor, men da hadde jeg to lag til leken vi skulle ha etterpå;).
Etter mat som bestod av de obligatoriske pølsene og pizza med tilbehør bar det ut i hagen for å leke "fang ballen". Vi laget to rekker som stod mot hverandre med god avstand mellom begge lag.  Bokstavlaget som nå hadde fått samme tall ( 1 -9 ) som det andre laget på en side, og tall laget på den andre. I midten la jeg en ball.
Jeg ropte så ut regnestykker med pluss, minus og gange, f.eks  3+2. De som var 5ère på hvert lag løp frem og prøvde å ta ballen tilbake til sitt lag. Klarte de det uten å bli tatt på fikk de ett poeng. Her holdt vi på lenge, og alle ungene ble fulle av grønske og flekker, men lo og storkoste seg!
 

Etterpå hadde vi "flasketuten peker på" og åpnet gaver, og så var det klart for boller, kanelsnurr, bursdagssang og is. Da alle søtsakene var spist spilte vi "pakkeleken". Jeg hadde tatt to skoesker med en lik gave oppi hver. Eskene ble pakket inn i mange lag avispapir, gaffateip, gavepapir, bånd, gaffateip igjen. Ungene delte seg i to grupper, og for hver gang musikken startet byttet de på å prøve å åpne esken. Jo nærmere de var til å lykkes - jo kortere musikk ble spilt. Den som klarte å åpne pakken fikk ta hjem det som var inni (et sett vannballer til utelek i hagen i hver eske). Dere skulle sett hvordan kjøkkenet så ut etterpå. Papirbiter og pappbiter over alt! Så engasjerte og spente unger, og de storkoste seg!
 
 
 

Deretter så vi film . " Bokstrollene" ble vist i kjellerstuen, og  "Operasjon Antarktis" i loftstuen. Guttene fikk velge hvor de ville se film og hvilken film. De som ikke ville se film lekte ute i trampolinen, smashballen og tegnet med kritt,.
Ingen kjedet seg, alle var sammen hele tiden og alle hadde noen å leke med. Ingen krangling, og det må jo være et godt tegn at ungene ikke hadde lyst til å dra hjem da de ble hentet.
 
 
En kjempekoselig dag, og gutten vår er så heldig som har så mange koselige og greie venner og klassekamerater. Det er også koselig å treffe foreldrene utenfor skolen, så det i seg selv er en ekstra bonus ved å arrangere barnebursdag:)!
Så alt i alt - hemligheten til å lykkes med store selskaper er planlegging, god tid, godt humør og tid til å være med ungene i leken.
Ha en fin bursdag!

Ingen kommentarer: