lørdag 23. mai 2015

Sommertips til stemning og lys på veranda!


God morgen! Akkurat nå står rundstykkedeigen til heving, og jeg og småtten har vært oppe siden kl. 05.00. Blir effektiv av en tidlig start, selv om det var en utfordring å komme i gang så tidlig etter to nattevakter. Håper dere har en flott pinsehelg planlagt? Her er det meldt sol og blå himmel, så nå skal veranda og hage nytes! Så glad for at vi bygget veranda på 60 m2. Da har vi plass til det meste!
Tenkte å vise litt bilder jeg tok nå imorges! Jeg har lenge tenkt på at jeg vil ha en paviljong på verandaen. Mange synes kanskje at nettopp det er "Harry nr. 1", men jeg synes det blir koselig, lunt og ikke minst fint! Og da jeg fikk mannen med på det var jeg ganske så kjapt avsted ( dvs. neste morgen). Jeg ville ha en hvit paviljong fordi huset er hvitt, og fargede paviljonger blekes av solen. Den eneste hvite jeg fant var på IKEA, så da ble en  på 3 x 4 m med hjem. I tillegg til sinkpotter, oliventre ( 3 stk), puter og noe til et par prosjekter som denne "lampen" i taket på paviljongen. Har nemlig savnet noe som gir litt stemning! De store grenene delte jeg i to ( har den andre halvparten på fremsiden i paviljongen), og festet i taket med grov hyssing. Sardahl lysslynge med 12 lys og batterier passet veldig bra til Solvinden esken med 12 små nylonballer til å trekke over lysene. Enden på lysslyngen pakket jeg inn i grenene så den ikke er synlig. Man kan få med solceller også, men jeg vil ikke være avhengig av sol for om det lyser eller ikke.  Til selskaper/besøk tenker jeg å feste små buketter med sommerblomster på undersiden av grenene og la dem henge ned mellom lysene.
Både paviljong og "lampe" ble såklart montert med en gang, og jeg er så fornøyd!! Koselig å spise lunsj og frokost der, og middag i den andre paviljongen på fremsiden av huset. Vi bor mer eller mindre ute om sommeren, i hagen eller i båten. Herlig! Det er som om maten smaker mye bedre ute? Tenkte jeg også måtte tipse dere om at IKEA selger store oliventre til 298.-! Det er en utrolig bra pris for så store trær, så jeg har tre av dem rundt omkring på terassen. Jeg liker å ha noen høye planter ved siden av møbler og bord da det gir stemning og fylde i uterommet.
Ikke rukket å plane rundt oliventreet, men skal ha lavendel og eføy tenkte jeg!
Møblene er noen vi kjøpte for mange år siden, og ser vi at paviljongen er mye i bruk i sommer kommer det nok noen fine rottingmøbler der også. Spisemøblene i rotting står nemlig i den andre paviljongen foran huset;).

Da ser det ut som at rundstykkedeigen er på vei over sine bredder, og jeg må få dem i ovnen.
God lørdag alle sammen!!


4 kommentarer:

Anonym sa...

God helg Gry! Kos dere med ny paviljong ��. Hilsen Ellen Kristine

mirjamsdrøm sa...

Så fint det ble😃 Her ligger alt til rette for koselige stunder! Flinke deg👌 Her blir det turnering idag og sommershow i dyreparken imorra. Klem klem

Notre de Maison sa...

Hei Ellen Kristine! Tusen takk, vi bruker den mye allerede:). God pinse! Klem

Notre de Maison sa...

Hei Mirjam! Da er nok dagen fyllt opp:). Håper dere får en flott dag, og husk regntøy imorgen. Vi snakkes:)! Klem