fredag 22. august 2014

Nytt til soverommet - vakre Liatorp

Endelig ble det tid til å gjøre en liten oppgradering av soverommet! Jeg liker at soverommet også bærer preg av at en mann bor der, og ikke er romantisk og sukkersøtt. Farger og stoffer kan gjerne være på den mørkere skalaen, men de skal komplementere hverandre.
 
Dermed gikk turen til IKEA for å se om jeg kunne finne et bord som ville passe inn på den ene veggen.
Det er utrolig mye fint der, og det er absolutt ikke et problem å fylle opp handlevognen. Snarer tvert imot, utfordringen lå heller i å få plass til alt. Du kjenner kanskje til det? Går inn på IKEA med en liste på et par ting, og kommer ut med nok til at pakking av bilen blir en utfordring.
 
Lampe: IKEA    Vase: Lene Bjerre    Skjerf : Holzweiler.
 
Jeg ønsket et bord som ikke fylte så mye av rommet, men som var praktisk til oppbevaring, ikke tok for stor plass, og kunne brukes til mye. Jeg ville også ha noe jeg kunne flytte og bruke i andre rom da jeg liker å ommøblere litt innimellom...
Valget falt på Liatorp avlastningsbord med glassplate.
Jeg valgte grått da det hvite ikke var helt hvitt. Dessuten ville jeg ikke ha det som en kontrast, men mer at det blendet inn i veggen og rommet. Synlig, men ikke fokuspunkt. Jeg var spent på om gråfargen ville passe inn eller skjære seg helt mot lilla, men utrolig nok var det perfekt match! Veggfargen er ren grå, og det ser ut som at bordet også er malt i en kald og ren gråfarge.
 
Mht oppbevaring er også bordet praktisk. Hyllene er 35 cm dype, så du får plass til diverse oppbevaringsesker under, og jeg kan sette MK veskene mine her også. Jeg valgte esker med lokk da jeg kan stable i høyden, og det ser mer ryddig ut når du ikke ser oppi. Jeg har skjerf, belter, badetøy etc oppi våre. Pr. nå er det bare tre stk, men jeg kommer sikkert til å ta med noen flere ja...
 
 
Eskene er flettet i et brun/sort materiale, og ser faktisk ut som skinn. Den litt røffe remmen foran gir det lille ekstra. De var lette å sette sammen, og rommer mye. Jeg valgte denne fargen og eskene fordi de gjør det elegante og feminine bordet røffere, og harmonerer godt med de sorte rammene og bildene i sort/hvitt/grått.
 
 
Det ble litt andre ting også som ble med hjem, med det får du først se i neste innlegg;)!


6 kommentarer:

Christine Seljelid sa...

Så fint det ble :)
Ikea har masse fint, så kjenner til problematikken ved å komme ut derfra med mer enn hva man skulle inn der for :p
Snart blir det nok Ikea-tur på oss også, for vi har nettopp kjøpt oss rekkehus :) Blir kjekt å skulle innrede 122 kvadrat. Bor på ca 40 nå, så det må nok handles litt ;)

Ønsker deg en flott helg!
Klem fra Christine

Anonym sa...

Hei! Havnet tilfeldigvis innom bloggen din, da jeg søkte på Sigdal Herregård kjøkken. Lurer på hvilken fargekode du har på frontene? Håper du har s0505-y for da vet jeg hvilken farge jeg kan male veggene i:) Mvh Marita

Notre de Maison sa...

Hei! Gikk gjennom skuffer og skaper nå, men fant ikke lappene. Det jeg ser er at det er en veldig liten forskjell mellom lister og tak malt lys antikk og innredningen, så tror du er på rett spor;). Lykke til !

Notre de Maison sa...

Hei Christine! Så spennende å innrede nytt hus! Da er jo IKEA perfekt, de har jo alt! Husker godt hvor gøy det var å flytte inn i noe større, dette blir bra! Masse lykke til, håper du poster bilder! God helg:)

Monica Wielecki sa...

Hei.
Masse inspirasjon å hente i din blogg.
Et spørsmål.
Hvordan passer Liatorp grå mot den kalkgrå fargen du har i stua?
Jeg har så lyst til å male stua grå, men har liatorp møbler i grått.
Ser jo at det ble veldig fint med grått mot grått på ditt soverom.
Humm. Kanskje jeg må velge den fargen istedenfor...

Notre de Maison sa...

Hei! Til en stue ville jeg nok valgt Kalkgrå fremfor den jeg har på soverommet. Fargen der er helt ren grå og en kald farge. Kalkgrå er en varm grå som gir lunhet til rommet. Liatorp grå passer fint til Kalkgrå. Kommer jo også ann på hvilket lys som faller på bordet; sol/skygge. Tror det vil bli fint, tenker på å kjøpe likt bord til stuen vår:). Lykke til!