søndag 17. august 2014

Hvordan oppdage en falsk Michael Kors veske

Du har kanskje ønsket deg en Michael Kors, og innsett at butikkpris er litt i overkant av hva du ønsker å betale? Da er det veldig fristende å slå til når du finner drømmevesken på nettet til en brøkdel av prisen. Er det for godt til å være sant, så er det veldig sjelden nettopp det. Falske MK vesker florerer på nettet, er hyppig avbildet på Instagram og Pinterest, og ofte virker det som om eieren selv ikke er klar over at vesken er falsk.
Det er klart det ikke gjør noe å eie en slik veske, den er jo både fin og se på og tjener sin hensikt. Men...dersom du tror du har kjøpt en ekte designerveske; så er det veldig, veldig surt å oppdage at du har blitt lurt. Så...jeg tenkte å dele noen av mine tips om hvordan nettopp DU kan se forskjell på en ekte, - og en uekte MK. Så slipper kanskje du å gå i baret;). Det er klart du er tryggere på kjøpet ditt om du handler i butikk i Norge, men for min del frister det helt klart å spare en tusenlapp ++ på å handle i utlandet.
 
Er du usikker på kvaliteten på nettsiden du bruker, så sjekk ut scamadvicor.com. Her kan du sjekke om siden er ekte eller ikke.
Ekte MK vesker finner du bl.a. på michaelkors.com. Finn vesken du liker, sjekk ut bildedetaljer. Sjekk dette mot vesken du ønsker å kjøpe et annet sted.
 
Dette er hva du bør sjekke av detaljer:
 
1. Foret i vesken
Ekte MK har små sirkelformede monogrammer med MK i midten i sølv. Eldre modeller kan ha annet mønster inni, men nyere modeller har dette. Uansett alder på vesken så er mønsteret i en ekte veske på linje i hele vesken med rette i linjer og avpasset mot sømmer ( ikke sømmer midt i en rekke med logoer).
 
 
2. Skinn/Sømmer:
Med unntak av Signature veskene, er alle MK vesker laget av ekte skinn. Enten i mykt skinn, eller Saffiano skinn som er stivere og hvor vesken mer eller mindre står av seg selv. Veskene skal også lukte skinn, men det er jo ikke like lett å finne ut av på nettet;). Saffiano er samme type skinn som brukt på bl.a. Prada vesker, og er tilnærmet ripesikker, flekksikker og tåler regn. Skal ikke etterbehandles. I tillegg er det greit å merke seg andre ting, som sømmene.
 
 
En ekte MK veske har bare rette sømmer. Stingene skal være rette, og avpasset med mønsteret i foret ( obs - ikke alle MK vesker har for). Den ene lommen i vesken har en skinnlapp med innfrest "Michael Kors" i skinnet. Bokstavene skal være tydelige, uten feil. Lappen skal sitte fast. Plasseringen i vesken kan skille mellom ulike modeller, men skal være tilstede.
 
3. Utseende/ merkelapper/metall:
Du bør legge merke til fargen på merkelappen /etiketten til vesken. Ekte MK skal ha en lys beige merkelapp hvor "Michael Kors" er uthevet i hvite bokstaver. Falske vesker har ikke samme fargen på denne, og kan variere fra mørkere beige til grønntoner. I tillegg skal det følge med en kvadratisk lapp med "maintenance information" i samme farge. Denne ligger alltid i lomme med glidelås, og er ikke med i falske vesker så vidt jeg vet.
 
 
Enkelte vesker har fastmonterte charms, og noen av de som selges på bl.a. e-bay har charms som ikke følger med på den ekte modellen. Disse kan imidlertid kjøpes løst ( i både ekte og uekte varianter), men det er lurt å sjekke ut hvordan den originale vesken skal se ut før du kjøper). Dersom vesken har en charms; f.eks slik som Jet Set modellen, så skal denne se slik ut:
 
 
Ser dere forskjellen? Ringen med MK er mye større, ofte med bakgrunn som ikke matcher stoffet i selve vesken, og reimene har oft en annen bredde/lengde enn ekte vesker. Sjekk også ut hvilken farge metallet har. Enkelte modeller kommer kun med enten gull eller sølv i metallet ( GHW = Gold HardWare / SHW=Silver HardWare). Stemmer ikke fargen på dette med den originale modellen, så burde alarmlampene begynne å blinke;).
Småmetall som glidelåser etc skal ha "Michael Kors" frest inn. Bokstavene skal være rette, lette å lese, og dypt i metallet.
 
 
4. Størrelse/utforming/str. på deltajer
Kopier av MK vesker blir stadig bedre, og det kan være vanskelig å skille mellom ekte og uekte. Ved å se på størrelsen og målene på vesken kan du få en idè om den er ekte vare eller ikke.
 
 
Det er også flere forum der ute som verifiserer vesker på etterspørsel, hvor man rett og slett linker til siden vesken er på, og får beskjed om den er ekte. Veldig greit, og ikke minst lærerikt! Vær også oppmerksom på at vesker fra Signature Collection som vist under her, ikke skal ha logo "smeltet/malt på selve vesken slik som på den til venstre. Den til høyre er ekte, og her er monogrammet frest inn som en del av selve stoffet, med grovere, nesten hullstruktur i bokstavene. Vesken under her har feil både på merkelappen, veskestoffet, metallet som har feil farge. Nøkkelholderen har ikke Michael Kors frest inn, og er feil form. Skulderlenken er for kort. Mao: FAKE så det holder, men for et utrent øye kan den passere som en ekte Hamilton.
 
 
Dette er bare noen av tingene du bør se etter for å være sikker på at du ikke gjør et bomkjøp. MK er kvalitetsvesker. De er sjelden på salg, men med litt list kan du finne rabattkoder på bl.a. littbilligere.no, eller google rabattkoder/ cuponcodes til de nettsidene du bruker. Nettsider som Nordstrom, Zalando, Saks Fifth Avenue etc er sikre sider. Mange sender til Norge via Boarderfree, hvor alle kostnader er estimert på forhånd. Husk at vesker ikke er underlagt toll, bare mva. Sjekk ut Tolldirektoratets sider hvis du er i tvil;). Og en siste men du så viktig ting...ALLTID betal med enten faktura eller Mastercard. Ikke bruk ditt eget VISA. Enkelte useriøse selgere reklamerer med bilder av ekte vare, men sender deg en falsk. Havner du midt i dette, kan du lettere få refundert pengene/avbrutt handelen ved å kontakte banken. I tillegg er pengene på en MC konto beskyttet mot hacking og annen form for økonomisk kriminalitet. Better safe than sorry;).
 
Lykke til, kanskje er drømmen innen rekkevidde likevel?
 


4 kommentarer:

cathrinestraumann sa...

Det virket som noen gode tips å se etter da man blir litt forvirret 👍

Truls-Petter Jacobsen sa...

Hei :)
Skulle gjerne ha sendt deg ett par bilder av en MK veske for å se om den er ekte? Uansett. Takk for tips��

Unknown sa...

Blir metallet på en ekte Mikael kors veske slitt?

Notre Maison sa...

Ja, alt av metall kan bli skrapt og slitt hvis en ikke er forsiktig. Hyppigst er det veskebena ( knottene under) som får mest skrap, men også logoer og annen dekor kan bli slitt og skrapt hvis man ikke passer på. Jeg har aldri opplevd at noe flasser eller endrer farge.