søndag 2. februar 2014

How to spot a fake Parajumper jacket/ hvordan se at Parajumperjakken ikke er ekte

 Jeg har fått en del spørsmål omkring den nye jakken min; Parajumper Kodiak. Dette er en jakke som en kan finne i både butikk og på nettet, men som det; i liket med Canada Gooose; også selges mange falske varianter av. Det er jo utrolig kjedelig å oppdage at jakken en har kjøpt i god tro, faktisk er "fake". For noen betyr det kanskje ikke så mye, den ligner jo litt, men de har en helt annen kvalitet enn den originale jakken så det blir kanskje litt som å kjøpe "katta i sekken"...?

I og med at jeg har undersøkt en del selv før jeg kjøpte min jakke, tenkte jeg å dele dette med dere. Greit å dele gode tips;)
 
 
Parajumper jakkene er et italiensk merke. Originale jakker sendes fra Italia enten til forhandler i Norge, eller fra produsentens nettbutikk som er her: http://www.parajumpers.it/en.

Dersom du finner denne jakken til en billig pris, og er usikker på om den er fra en godkjent nettforhander eller kan være en uekte jakke, så kan du gå inn her: http://www.parajumpers.it/en/counterfeits/. Der kan du skrive URL til nettbutikken du vurderer, og få opp om de er verifisert forhandler eller ikke. Hvis du får opp " Website not verified" bør du være litt mer på vakt, og sjekke litt nøye for du handler.

 
Står du med en jakke og lurer på om den er ekte kan du se etter dette:
  • på jakken henger det en liten pose med etiketter/merkelapper og informasjon om jakken inkl. str. Det skal være en barkode her, som er individuell for hver jakke. Mangler denne, kan jakken være falsk.
  • Pelskanten rundt hetten er ofte smalere/mindre, pelsen inni kan være spottete/flekkete i fargen og stammer ofte fra hund. Pelsen i en ekte PJ stammer fra vaskebjørn og kanin.
  • Ikke vann, - vindtett, annerledes i stoffkvaliteten enn originalen
  • Gummiring rundt knappene kan mangle - men noen modeller av den ekte varianten har ikke disse.
  • Hvis nettsiden du er inne på har "parajumper" i navnet, men ikke www.parajumpers.it som er den eneste offisielle nettsiden. Mange norske og utenlandske forhandlere fører originaljakkene, men er du i tvil, så bruk denne linken og skriv inn URL til forhandler, trykk på "verify" og du får svaret http://www.parajumpers.it/en/counterfeits.
  • prisen er betraktelig lavere enn originaljakken ( og ikke på salg). Prisen på originaljakker avhenger av hvilken modell du velger. F. eks. Kodiak jakken koster rundt 7999.- full pris. Finner du denne til 2 - 3000.- og det ikke er salg bør du undersøke nøye for du kjøper den.
  • Vær også obs hvis nettbutikken kun har utgåtte modeller. Sjekk hovedsiden og se årets og fjorårets modeller, og legg merke til farge rundt firkantet felt på brystet, og trekantmerker på ryggen. Disse varier noe fra sesong til sesong.
  • På nettet sendes originale jakker kun fra Italia via forhandler. Unntaket er verifiserte forhandlere som du kan skjekke selv på linken tidligere i innlegget. Sendes jakken fra Kina bør du være oppmerksom.
Det er mye penger å spare på disse jakkene hvis en får de på salg, og det lønner seg å være på vakt og følge med.
 
Håper dette var litt til hjelp, lykke til!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var et nyttig innlegg! Det er mange nettbutikker der ute som selger falske jakker. Disse jakkene kan være laget av barnearbeidere og pelsen kan komme fra dyr (ja faktisk hunder) som har hatt et grusomt liv. Disse nettsidene selger falske parajumper jakker:
http://www.2013parajumpersnorge.com/ og http://parajumpernorge.com/

Mari sa...

Dette var et nyttig innlegg! Det er mange nettbutikker der ute som selger falske jakker. Disse jakkene kan være laget av barnearbeidere og pelsen kan komme fra dyr (ja faktisk hunder) som har hatt et grusomt liv. Disse nettsidene selger falske parajumper jakker: 2013parajumpersnorge.com/ og parajumpernorge.com/