søndag 25. august 2013

Bruk det du har, og lag høststemning i gangen!

Det er vel bare å innse at sommeren er på hell. At selv om det er deilige dager som i går med sol og litt varme, så vitner dagen i dag om at det ikke er lenge før høsten ugjenkallelig banker på døren, og melder om klare, kjølige høstdager og et fargesprakende mesterverk i naturen.
 

 
Jeg må si at jeg gleder meg til høsten jeg altså. Etter en herlig og lang sommer med masse sol her på Sørlandet, er jeg klar for deilig krisp høstvær, lykter og utepeis, og kunne krype ned i stolen med varm drikke og varme tepper. I mellomtiden er det jo koselig å pynte opp litt hjemme? Det gøyeste er å bruke noe jeg allerede har, men flytte rundt på det og gi det nytt "liv" et annet sted. Jeg fant frem en lykt jeg kjøpte på Fargerike i fjor til jul, og en blomst og lys fra Lene Bjerre. Stettfatet var egentlig tre etasjer, men etter at minstemann oppdaget det har det blitt redusert til to. Litt vinglete også, men til pynt i gangen går det helt fint! Litt granbar, litt kongler, og et par englevinger. Enkelt og stemingsfullt!
 
 
I jakten på konglene fant jeg et par hvite blondegardiner liggende i et skap, og de fikk jeg lyst til å ta ned i gangen. Jeg har to smale, lange vinduer i tillegg til vindu i dørene så jeg får inn mye lys. De tynne blondegardinene ville bli fine her, og lune litt nå som vi snart går inn i kaldere og mørkere kvelder.
 
Spørsmålet var bare hvordan jeg skulle henge dem opp, for jeg hadde ikke lyst til å lage nye huller til gardinstenger. Løsningen ble kroker og to rester av en hvit spiral som jeg hadde liggende i en skuff. Dermed var det gjort på én - to - tre, og nye gardiner var hengt opp.

 
 Gardinene er tynne, hvite blondegardiner med knytting øverst. Jeg synes det er fint når knyttingen henger ned foran. Disse kjøpte jeg på salg i fjor hos KiD, men da jeg bare fikk tak i to, ble de liggende. Hadde faktisk glemt dem helt bort, kan tro det var artig å finne dem!


Reinsdyrskinn, myke og lune tepper i rutemønster og brunt strikk oppi en stor kurv gir også en varm stemning i gangen synes jeg. Oliventreet som har bodd i hagen i sommer har kommet inn, og fått et lite "Velkommen" skilt bundet fast til stammen med litt hyssing jeg fant i en skuff.

 
Nå er gangen klar til høsten, og best av alt; alt er gjenbruk!
Hvordan er det med deg? Har du begynt å gjøre litt klart til høsten?
 
Ha en fin dag alle sammen!

4 kommentarer:

Janne sa...

Heisann:)
Sååå koselig du har det! Alle årstider har sin sjarm, selv om jeg tviholder på sommeren enda:))
Fant forresten et lynghjerte fra i fjor i kjelleren som er like fint i år..henger nå på ytterdøra:))
Ha en kos dag i sola!:)
Klemmer fra Janne

mirjamsdrøm sa...

Så koselig høststemning :) Så gøy å bruke ting en har fra før! Skjønne gardiner, fint skapfunn det ;) Synd min gang ikke egner seg til pynting..He he! Ha en herlig dag videre :) Klem klem

Jijji sa...

Veldig lekker den gangen din altså.... Jepp, til og med jeg innser at høsten nærmer seg med stormskritt nå.... Herlig høststemning du har gitt gangen.

Ønsker deg en fortsatt herlig uke!

Klem fra Jijji

Anonym sa...

å stemningsfullt og vakkert, Gry! ;-)
Du kan detta ja, både inngangsparti og hallen din er så gjennomført - og så har eg aknskje aldri sagt det, men bilda du tar er veldig fine. Skjønner at du kan foto - det har jo au noe sei, at ein kan presentere det på beste måte og det kan du i sannhet! ;-)
Her i huset holder eg på å bestille badekar; sort m/løveføtter og ny inngangsdør. Akkurat dét er jo ikkje noe en dags prosjekt... Liker veldig godt Diplomat si "Marte" (tror den het det), men så vil eg egentlig ikkje har speil med bly i, så eg får jakte litt til. Kan eg spør om det er Vatnestrøm-dør dere har?
Håper ellers du har det godt, både heime og på jobb - gode klemmer Annette ;-)