fredag 1. mars 2013

Flere som kjenner behov for vår? Inspirasjon til trapp og hage ( Lene Bjerre)

Nå må det vel være vår på gang vel. Flere dager på rad med varmegrader, og en dag hadde vi deilige 14 varmegrader på trappen vår. Så herlig, og da får jeg lyst til å pynte på trappa igjen!
 Frem med lykter og urner, tepper og puter...kan nesten ikke vente! Tror jeg må begynne på vårpussen av de store lyktene mine..


 Så herlige farger som kommer i år. Jeg er jo ikke så glad i knallfarger, så den rolige brune og blå paletten som er på vei inn er midt i blinken for meg! Gleder meg til å få uteplassen opp igjen. Til å fylle stoler og sofaer med haugevis av lune puter, skinn, pledd og tenne lykter. Til å nyte stille kvelder ute. Til koselige besøk av naboer og venner, og bare kunne sitte og lytte til alle lydene våren og sommerkveldene har å by på. 
Og så gleder jeg meg til å finne frem pledd, og kunne sitte i vårsolen og planlegge hagen for våren!

 
 Jeg har en god del blomsterbed i hagen vår, men jeg er veldig glad i å plante i krukker, og kasser. Da kan jeg flytte rundt på alt ettersom hvor jeg vil ha det litt ekstra koselig. Vintergrønt som base er min favoritt, da de holder seg like fine sesongen igjennom og kan stå ute allerde nå. Litt farge her og der, og lykter og oljelamper; så er stemningen i mål. Kunne forresten godt tenkt meg litt fornyelse der også, og håper at noe fra vårens Lene Bjerre sortimang finner nytt hjem her i løpet av våren;)


Det er jo det som er så herlig med inspirasjon, det gir mange gode idèer! Det meste kan jo brukes til å plante i bare det er drenasje, og det kan jo en hammer og et par spiker lett ordne. Gamle trekasser, eller de flotte kassene som Europris har på salg nå ville jo bli nydelige å plante ut i til våren! Lykter og lys gir en utrolig lekker stemning, og det er jo ofte bare å se nye muligheter i det en allerede har. Ofte sitter en jo på en del ting en ikke har brukt på en stund, men som kan brukes på nye måter, og det er jo veldig gøy synes jeg!

Så da er det vel bare å vente da...på at snøen forsvinner litt til, og det blir stabilt nok i temperaturen til en kan plante litt i krukker og kasser. Skulle bare ønske jeg var litt mer tålmodig...;)

8 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Oh la la...Lene Bjerre kan virkelig kunsten å imponere,alt hun kommer med er så fint,sesong etter sesong!Visst inspireres vi :)
Så flott Tallerkenhylle du har fått deg...venter selv på at min far skal lage til meg men det spørs om jeg må minne han på det??(Det ervsååå fint!Elsker alt du har puttet oppi også!
God helg!
Toveklem:)

Jijji sa...

Fantastisk herlige bilder du viser i dag. *smiler* Jepp, jeg lengter også etter våren og er bare såååå klar for å komme i gang ute.

Klem fra Jijji

Notre-de-maison/ Gry sa...

Tusen takk for kjempekoselig hilsen, Tove! Så artig at du likte tallerkenhyllen min! Er veldig fornøyd fortsatt. Men så heldig du er at faren din kan lage en til deg! Tenk hva den vil bety, og alle minnene som følger med den! Forresten veldig enig med deg mht Lene Bjerre kolleksjonen. Alltid like vakkert og nydelig. ... Ønsker deg en fin dag, klem

Notre-de-maison/ Gry sa...

Tusen takk, Jijji! Ja, våren kan ikke komme fort nok nå. Idag har jeg gjort storrent, og pyntet trappa til en stille og tidlig vår. Nå må det bare fortsette med finværet, blir myevå bære inn igjen; ). Ha en fin dag! Klem

To Ju Mama sa...

AAa morsomt, jeg har akkurat bladd meg gjennom bladet til lene Bjerre.. ÅÅ så mye jeg VIL HA!! La vår og sommer komme fort så vi kan kose oss utendørs med blå detaljer =)

Notre-de-maison/ Gry sa...

Åja, tenk så herlig! Den lyseblå stripete serien er nydelig... En kan bli helt fortapt i den katalogen, alt er jo så fantastisk vakkert! Vi får håpe dagene går fort mot vår! Ha en fin kveld! Klem

Anonym sa...

Kjære, kjære Gry! ;-) Så "hyggelig"
å vere savna! ;-)
På lørdagsmorgenen skreiv eg ein personlig, lang (forskrekka nå !? ;-)) og om eg må sei det sjøl: ganske så fin helsing til deg her på kommentarfeltet. SÅ ryker nettet (og det har mi store problem med på denna pc´n) og då eg seinere på dagen ville sende den til deg - då hadde eg fått god hjelp av prinsessa mi... eg leita og bladde, men det var Disney prinsesser og SOL-sider så langt pc´n kunne telle... DÅ blei mor oppgitt, og etter å ha styrt eindel med dataen, kom eg aldri igang med ein ny kommentar. Eg vil jo så gjerne sei noe fint og "klokt" til deg, når eg først svarer! Det hender faktisk ganske ofte at eg mister kommenatrer eg holder på med til deg, det er visst eit nytt nettverkskort mi trenger, så Telenor-experten. Derfor er det blitt slik, men tru endelig ikkje at du er glømt! ;-)
Blei SÅ glad på dine vegne, over jenteturen din til Danmark! Det er så viktig å ha noe å se fram til, og når det er venninne/-r, så er jo planlegginga halve turen! Etter denne høsten/vinteren du har hatt, tenker eg det er mange som unner deg å slappe av og bare være Gry på tur. Er det lenge til? Håper uansett det blir knall og endå bedre enn du hadde trodd! ;-)
Eg blei au letta på dine vegne, at du fikk bytta vaktene, sist helg. Himla godt hvis ein har ein sjef som kan sjonglere litt, slik at ein kan bytte om det trengs. Eg beundrer veldig slike som deg, som sjonglerer mellom jobb og familie. Håper det går bedre med foreldra dine, og at mor di er utskreven fra sjukehuset?
Kjenner eg er begynt å glede meg til å treffe deg live, slik at mi kan prate...!
Og den tallerkenhylla di altså..jammen har du ikkje klart det igjen! ;-) Det er så delikat innreda og du har så fantastisk mye vakkert. Eg skjønner at du nok har tilgang på endel meire LB-dill enn meg, for i Vennesla er det ikkje noe kljøkkenting. Men innehaveren sa ho venta mye fint nå, så eg håper at eg ved neste bygdetur kommer heim med noe gøy dill. Og den fontena får eg ikkje ut av hauet... Du må gjerne se etter pris på den i Danmark, er du grei!? Det er ei Krebbs-lysekrone (evt A-grossisten) og badekar som står øverst på stor-investeringer nå, og det ser ut til at eg både må sitte i "mørket" og fortsette å dusje i lang tid endå... ;-) Ja, så blir det vel endå gjildere den dagen mi ser lyset og kan velte oss i egen møkk! (huffdå, det var tullete sagt) men du som eg gleder meg...
Hvis nettet holder, håper eg mi "talast" fortere enn du aner.
Du er jaffall i tankene mine Gry!
God helg til både deg og dine
- og du...våren kommer den! ;-)
Beste klemmer fra - Annette

Notre-de-maison/ Gry sa...

Hei Annette! Så utrolig koselig å se deg her inne igjen! Har tenkt på deg jeg også må du tro, for du har jo vært her ofte og lagt igjen koselige hilsner, og da du plutselig ble borte, ja - så begynte jeg å lure på om alt var bra med deg. Da jeg logget meg på nå og så det var en kommentar som ventet; så håpet jeg det var fra deg. Veldig koselig å høre fra deg igjen! Tusen takk for fine ord om tallerkenhyllen min; jeg er fortsatt veldig fornøyd, og heldigvis er mi kjære det også. Dèt er jo alltid en bonus, spesielt siden han ikke heeelt visste at den var på vei engang;).
Ellers har mamma vært utskrevet og innlagt på nytt og urskrevet igjen, etter at hun og pappa ble akutt syke med minutters mellomrom tirsdag denne uken. Dèt var ganske tøft må jeg si, men en kommer jo gjennom det også. Jeg prøver å tenke sånn når det stormer som verst at en ikke får mer enn en kan klare å makte. Og så er det ikke mer enn kan enn å være tilstede og prøve å hjelpe der en kan. Akkurat nå sitter jeg og lager bursdagspynt til eldstemanns bursdag på søndag. Hjemmelagede vimpler med Skylandermotiv;). Jeg skal sjekke fontenen for deg, og nå kan jeg jo melde deg også. var det rett nr forresten?
Ellers har jeg pyntet til vår på trappa i dag, vent og se;). Krebs lamper er nydelige, husk at du må ha en spesiell variant til våtrom. Hvordan badekar tenker du på da? Boblebad? Nå har de store guttene akkurat tatt kvelden her hos oss, og jeg håper å bli ferdig med vimpelen i kveld. Bordpynten er klar, og kaken skal hentes imorgen. Barnebursdag er utrolig artig!! Ha en fortsatt fin kveld, klem!