tirsdag 31. januar 2012

"Gå planken og hopp i havet"...

Ikveld.....skal storelillebror og jeg bare kose oss.
Tirsdagen er vår kosekveld. Da er storebror og pappa på skyting/speideren, og da er tiden for litt ekstra kos med mamma. Lillebabyen skal snart i seng, og da blir det stille og rolig i stua.

I kveld er Kaptein Sabeltann filmvalget, og vi skal kose oss med kakao og boller. Storelillebror elsker Sabeltann. Han kan mange av sangene, bøkene er lest til permene løsner, kaptein Sabeltann hatten og jakken er i bruk opp til flere ganger i uka. Den store helten, som passer på storelillebrors mange sutter. For det er mange år siden han gav dem fra seg i Dyreparken, og lenge siden han stod ved Smokkariet og så på tuttene mens tårene silte nedover ansiktet. 

"Jeg vil ha sutten"!!! var en gjenganger de første turene i Dyreparken, og derfor var jo gleden stor da han plutselig ikke snakket om det lengre.

Levende lys må til, da blir det ekstra koselig i stua

Så...den dagen vandret vi opp til Sabletanns verden og så en stor kiste utenfor, og vi gikk for å se. Big mistake....for der var jo alle suttene. Og storelillebror begynner å gråte, gnir nesten inn i vinduet og peker på sutten. "MIIIIIIN SUTT!!! At det var en helt vanlig blå sutt som det finnes hundrevis av...det spilte ingen rolle. Mamma måtte jo se at det var HANS sutt...?


Men, så kommer det en liten gutt med nisteboksen sin opp bakken mot oss. Mamma har flagg, og pappa har kamera. Oj oj..... Og det gikk som det måtte gå. Storelillebror snur seg med snørrete, tårevått ansikt og sier; " Du måkke gjøre det, du måkke gjøre det"! Og den lille gutten slutter å smile, holder hardt rundt nisteboksen og leppene begynner å dirre. Og da ble det hektisk aktivitet rundt skattekisten! Mammaen hivet suttene inn luka, vifter med flagget, sier "smiiiiil til pappa", pappaen griper ungen og løøøper ned bakken uten å se seg tilbake. 


Og der står vi da, med en liten gutt som gråter enda litt mer, for også denne gutten hadde kastet storelillebrors sutt inn i skattekista. Det måtte jo vi forstå....! En blå sutt. Jaja...godt Sabeltann har vunnet terreng siden da. Nå er det hans store helt her i livet, og storelillebror skal bli "Sjørøverpirat brannmann, som synger i barnehagen". Og han skal bo i Abra Havn, i tårnet til Sabeltann. 

Mmmmm....kakao med marshmellows og nystekte boller....
Deilig!

Så, nå har storelillebror benket seg i sofaen, og er klar for verdens tøffeste sjørøver! Det er så fint å ha slike spesielle kvelder sammen! Tiden går så fort, dager blir uker, og uker til år, og plutselig er de så store at det å ha en kveld sammen med mamma.....og atpåtil glede seg til den, skjer kanskje ikke like ofte. Derfor er det ekstra koselig å se at det betyr noe for de små også, at de gleder seg og bruker tid på å planlegge hva vi skal gjøre. 

Ha en fin kveld dere også!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så koselig. Artig historie om sutten, de en rare disse små. Høres ut som en fin kveld!

Hanne sa...

Hei! Ja, det er viktig å ta vare på disse stundene, de kommet jo ikke tilbake. Dessuten blir det jo koselige minner de tar med seg videre.. Søt historie om tutten, kan nesten se det for meg. Smokkariet er neppe stedet å gå rett etter sutte avvenning. Godt helten har fått statusen tilbake. Kos dere ikveld. Klem

mirjamsdrøm sa...

Høres skikkelig kos ut!
Vi må nyte det mens vi kan ja, plutselig er guttene våre langt unna armkroken vår ;)