søndag 18. desember 2011

Jul på trappa

Idag har guttene pyntet juletreet sitt i loftstua, utrolig koselig å se gleden og iveren som ligger i å velge pynt, og se det bli ferdig. Kjempekoselig! Eldstemann og pappa har også vært i Dyreparken med et vennepar og deres barn, og kost seg veldig. Vi har bakt boller og sett film, og besøkt bestemor og bestefar og byttet gaver. Det vi ikke fikk gjort.....var å tenne adventstaken;)! Slik kan det gå når fellesfrokosten blir borte i alle andre gjøremål, og dagen ikke blir slik søndagene pleier å være. Men koselig har det vært likevel!

Etter at guttene la seg, gikk jeg igang med å pynte trappen/inngangspartiet ute til jul. Lys ute er fint, men i begrenset omfang. Her vil dere aldri finne blinkende julenisser på hustak og vegger, og ingen reinsdyr i fullt firsprang er å se rundt husveggen heller. Nei, her er det bare lys rundt søylene på trappa. Levende lys derimot, er både koselig og flott, så det er det mye av hjemme hos oss, i vintermørket! 

Det er ofte ikke så mye som skal til før det blir koselig. Vi pynter med granbar, levende lys i lykter og zinkhus, nisser og kranser. Det blåser litt ikveld så den ene lykten vår har sluknet på bildet, men det gir dere jo en ide om hvordan er det ute hos oss nå ikveld. I dagene som kommer skal det komme mer granbar på plass, litt røde sløyfer, julekuler og annen pynt. Og i selve høytidsdagene har vi fakler ute. 
Tror kanskje at julenissen må komme med et nytt kamera til jul gitt..

Ha en fin kveld alle sammen!

4 kommentarer:

Anitas Interiør verden sa...

Så koselig du har pyntet på trappa di, enig med deg at det er en begrensing når det gjelder utelys på huset. Litt er fint men ikke helt amerikansk, der går grensa for meg.

Ønsker deg en fin ny uke
Klem Anita

Notre-de-maison/Mamma til tre sa...

Hei Anita! Koselig å høre fra deg! Nei, alt med måte, tenker jeg;). Har ikke helt sansen for den veldig store mengden lys ute, blir fort litt voldsomt. Ungene derimot, er jo i ekstase over alt som er på enkelte hus, men det kommer ikke (!) hit. Ha en flott start på uka du også:). Klem

mirjamsdrøm sa...

Så koselig stemning det er blitt på trappa deres :)
Må nok friske opp litt her ute og-
Håper dere får noen flotte dager, frem mot jul!
Her kommer guttene hjem imorra, og jeg gleder meg så til denne uka! :)
Klem

Notre-de-maison/Mamma til tre sa...

Hei Mirjam! Ja, jeg skjønner godt at du gleder deg veldig til denne uka, og jeg håper den blir kjempefin for alle sammen. Takk for kjempefint julekort forresten, veldig flott! Vi snakkes, og god jul til deg og dine. Klem!