onsdag 14. september 2011

Spanske kjøttboller...

...i en utrolig smakfull hjemmelaget saus kan absolutt anbefales som litt ekstra kos en fin høstkveld! Dette er kjempegodt!   




Foto: GHLD2011


Oppskriften er som følger:
Til 3-4 porsjoner trenger du:
500 g karbonadedeig
1 egg
2 hvitløksfedd
Salt, pepper, chili, muskat

Saus:
2 bokser hakket tomat
1/2-1 dl olje
1/2 rødløk
1/2 chili
1 dl hvitvin eller vann
Balsamicoeddik
Salt, pepper, sukker
Evt 1 revet gulrot (da trenger du ikke sukker)

Slik gjør du:
1) Bland karbonadedeig, egg og krydder og form til små boller. Brun disse raskt i en stekepanne og ha deretter over i en ildfast form og stek på 180 grader.
2) Lag sausen ved å blande alle ingrediensene (hakk løk og chili), og kok opp. Hell sausen over kjøttbollene og la alt kose seg i ovnen til kjøttbollene er ferdige og har trekt til seg smak fra sausen!
Sakset fra bloggen til Gunhild, som er informert.


Jeg hadde litt timian og friske urter i form av basilikum og oregano oppi også, og det var nydelig. 
Litt ekstra tomatpure gir sterkere tomatsmak, men denne retten er også nydelig i originalutgave, så takk til Gunhild som la den ut!

Foto: GHLD2011

Ingen kommentarer: